van de Wilperdijk
 
 
 
Flatcoated Retriever
De flatcoated retriever vond zijn oorsprong in Engeland waar hij werd gebruikt voor het apporteren van aangeschoten en dood wild.
Het algemene beeld van de flatcoat is dat van een actieve en vrolijke hond van middelmatige grootte. Zijn gestalte is dat van een snelle doch krachtige hond, elegant zonder iel te zijn en met een intelligente uitdrukking. Een flatcoat hoort vriendelijk en vol zelfvertrouwen te zijn. Deze hond leert snel. Hij heeft vrij veel beweging nodig en vindt het dan ook heerlijk om te zwemmen en apporteren. Als hij langere tijd aan zijn lot wordt overgelaten wordt hij vervelend. Het blijft zonder meer een werkhond.
De rasvereniging Flatcoated Retriever Club bevordert de raszuiverheid en de dual purpose kenmerken (werkeigenschappen en goede showuitslagen) van het ras, door strenge eisen te stellen voor het fokken met de flatcoated. Quinta en Pikey voldoen aan de eisen en het fokplan heeft de goedkeuring van de  Begeleidings Commissie.
De puppy’s gaan met koopcontract en onder de condities van de FRC naar de nieuwe eigenaren.
 
Uiterlijk
De flatcoated retriever komt voor in twee erkende kleurvariaties, zwart en leverkleurig, waarvan zwart de meest voorkomende is. De schofthoogte voor reuen is 58-61 centimeter en voor teven 55-58 centimeter. Quinta is met 55 cm een “very neat little girl” volgens een keuringsrapport.
Het gewicht ligt voor de reuen van 25 tot 35 kilogram en voor teven
van 23 tot 30 kilogram.
De vacht is vuilafstotend en snel drogend. De flatcoated is te herkennen aan de altijd kwispelende staart en zijn vrolijke humeur, waarmee hij iedereen vriendelijk benaderd.
 
 
Quinta met haar vriendin Luna in de tuin
 

volg de
 
 GASTENBOEK >>>