van de Wilperdijk
 
 
 
Quinta
Whitney’s Quinta van de Gerry Hoeve
Quinta is een echte actieve, vriendelijke Flatcoated Retriever. Enthousiast met behendigheid, flyball en bij de demonstraties met het demo-team van HSV De Vriendschap uit Epse.
Zondag 25 mei op de Kinderboerderij van De Lathmer te Wilp.
Zij vindt ook de jachttrainingen bij de Retrievergroep Borculo erg leuk. Apporteren is haar grootste hobby. Quinta kan niet lang langs water lopen, ze moet erin. Geweldig familielid! Kwispelt de hele dag en deelt graag een lik uit.
Quita’s vader Shadow (geïmporteerd uit Denemarken) heeft, net als zijn ouders, goede showresultaten.
Whitney, de moeder van Quinta, heeft goede werkresultaten, zij is actief bij de jacht.
 
7 maart 2008 werden er 8 gezonde puppy’s geboren. Quinta was al gelijk een echte zorgzame en trotse moeder. In het begin constant bij haar kleintjes om hen te verzorgen en voeden. In verloop van tijd ging ze steeds meer tussen de voedingen door in haar eigen mand liggen. Zo nu en dan kijkt ze even bij haar puppy’s voor de verzorging. Als ze de voedertijd voelt gaat ze in alle rust in de werpkist liggen en geeft haar kinderen alle gelegenheid om te drinken.
Als Quinta vindt dat we te ver gaan lopen, gaat ze zitten: “tot hier, niet verder bij de puppy’s vandaan.”  Als een speer rent ze weer naar huis, om eerst weer in het nest te kijken en dan pas voor zichzelf te zorgen.
Na 8 weken waren de puppy’s echt toe om zich ver te ontwikkelen bij hun nieuwe bazen en Quinta kreeg ook weer meer behoefte om lekker te rennen, apporteren en te zwemmen, zonder dat die scherpe tandjes steeds naar haar tepels happen.
 
 
 
 
Pike >>
Naam: Whitney’s Quinta van de
Gerry Hoeve
N.H.S.B.: 2524453
Geslacht: Teef
Kleur: Zwart
Geboren: 7/9/2004
HD: A
PL: Vrij
PRA/CAT: v.v.
Show: U
Werk: C certificaat
C club diploma Borculo
 
Links
 
 
 
Stamboom >> Meer foto’s >> GASTENBOEK >>>

volg de
 

www.retrievergroepborculo.nl/http://www.retrievergroepborculo.nlshapeimage_13_link_0