Van de Wilperdijk
 
 
 
Flatcoatedkennel Van de Wilperdijk

---- Voorlopig geen nestjes ----
Wij genieten volop van Quinta en haar dochter spetter en zijn al erg druk met de hondenclub, demonstratieteam etc. Helaas geen tijd voor een nieuw nestje.

Welkom op wilperdijk.nl!
Tussen de winter- en zomerdijk ligt er langs de IJssel bij Wilp een uniek natuurgebied. Van de prachtige natuur in de uiterwaarden genieten vele wandelaars en fietsers. Duizenden trekvogels komen jaarlijks hier langs op weg naar hun overwinteringsgebied of weer terug naar hun zomerverblijf. 
De uiterwaarden ziet er nu uit als een groot kleurig boeket. Op het ooievaarsnest zit een ooievaar met twee jongen. Vorig jaar had het ooievaarspaar ook twee jongen. 
Elke jaargetijde, elke dag is de natuur ook hier verrassend mooi. 

Op deze site en maakt u kennis met onze Flatcoated Retriever Quinta, haar 8 puppy’s en de familie Smit.

Na het behalen van mooie showuitslagen en het jachtcertificaat, werd Quinta begin januari 2008 gedekt door Nederlands Kampioen Quills Black Peter Pike (Pikey). De dekking is geheel volgens de regels van de Flatcoated Retriever Club (FRC) gedaan en goedgekeurd door de Begeleidings Commissie (BC). De puppy’s zijn ingeënt en voorzien van een chip. De BC heeft de puppy’s getest op hun karakter en werkkwaliteiten. Alle puppy’s hebben een mooi rapport. Bij allemaal staat een lieve, zachte of rustige pup. 

Wat komt hier allemaal bij kijken?
De teef en reu zijn onderzocht op de voornaamste erfelijke afwijkingen die voorkomen bij Flatcoated Retrievers. Beiden hebben goede uitslagen bij keuringen en zijn in bezit van werkdiploma’s. Alle uitslagen zijn goed.

- Gezondheid Quinta en Pikey: 
Heupdysplasie - HD A (vrij); 
Patella Luxatie (knieschijf ontwrichting) - PL vrij;
Botafwijking 0 (kan niet beter);
Norbergwaarde 40 (heel goed);
Cataract en PRA v.v. (voorlopig vrij, elk jaar te onderzoeken).
- Show:
Quinta kreeg 2x een U (uitmuntend) op de kampioenclubmatch van de FRC.
Pikey is Nederlands Kampioen. 
- Werk:
Quinta slaagde voor het C-certificaat van de Jachtcommissie FRC
en voor het C-clubdiploma bij Retrievergroep Borculo.
Pikey heeft het C-diploma van de KNJV en het B-certificaat FRC.

De stambomen werden met elkaar vergeleken. Het fokplan voldeed aan alle door de FCR gestelde eisen. 
Op 7 maart werden de eerste puppy’s van Quinta geboren! Meteen laat zij haar geweldige moederinstinct zien. 
De werpkist stond in onze (open)woonkeuken, zodat de puppy’s ook gelijk aan de huiselijke geluiden kunnen wennen en wij zoveel mogelijk van het nest kunnen genieten. Geregeld lopen ze nu door de hele keuken. Met mooi weer staan de tuindeuren open en hebben de puppy’s in de tuin heel veel plezier.
Steeds gaat er een pup aan een riempje mee met Quinta lopen. Als een lammetje springen ze kwispelend achter Quinta aan. Ze genieten van het uitzicht over de klei, de geluiden, geuren en de belangstelling van spelende kinderen en wandelaars.

Het is een mooi, lief en vrolijk kwispelend nest. Vrolijk spelen en stoeien ze met elkaar. Dayla, Ivan, Sydney, Iessel, Spikey, Quintus en Gambit zijn nu naar hun nieuwe huis. Spetter blijft bij ons en Quinta wonen. Met hen allen gaat het erg goed. Niet alleen de puppy’s hebben het naar hun zin, ook hun bazen zijn erg tevreden. 
                                  
Veel leesplezier op wilperdijk.nl
In het gastenboek staan veel leuke reacties.

Jan Smit
laatste update:
donderdag 26 oktober 2009

volg de
 
 GASTENBOEK >>> Leuke enthousiaste berichten over
Ivan, Iessel, Dayla, Quintus, Spikey,
Gambit, Sydney en Spetter.